Sibiul Verde  este o platformă de comunicare a comunității locale care își propune să adune într-un singur loc toate informațiile relevante pentru colectarea selectivă din Sibiu.

Sibiul Verde s-a născut odată cu hackathon-ul din 25 noiembrie 2016 la care au participat aproximativ 30 de tineri profesioniști din Sibiu care au considerat că indignarea e doar primul pas înspre schimbare. Ei și-au pus la dispoziție timpul, energia și know how-ul de-a lungul a 8 ore de muncă voluntară într-o vineri seară, după programul de muncă al fiecăruia.

La nemulțumire, încercăm să venim cu soluții – nu e perfect, dar e un început peste care ne dorim să adăugăm alte și alte cărămizi pentru ca Sibiul să devină cu adevărat verde. Pentru asta, avem nevoie de voi toți, de dorință de schimbare și atitudine proactivă.

Această inițiativă a pornit ca o colaborare multi- instituțională. Sunt implicate autoritățile publice din Sibiu (Consiliul Județean Sibiu), operatorul de colectare selectivă din județul Sibiu (compania SOMA S.R.L.) și organizația Fundația Comunitară Sibiu ca liant între cetățeni și autorități.

La eveniment, au fost prezenți alături de noi Președinta Consiliului Județean Sibiu, Dna Daniela Cîmpean, și directorul general al SOMA SRL, Dl Doru Ciprian Narcis. Le mulțumim pentru implicare.

#sibiulverde

cover